back

Програма співпраці на ІІ півріччя 2008 року між Чернігівською облдержадміністрацією, Чернігівською райдержадміністрацією, ВАТ «Чернігівське Хімволокно» та Благодійною організацією «Рідний дім»

19-06-2008 | 09:26


18 червня в приміщенні «Експоцентру» Регіональної торгово-промислової палати відбулося підписання Програми співпраці на ІІ півріччя 2008 року між Чернігівською облдержадміністрацією, Чернігівською райдержадміністрацією, ВАТ «Чернігівське Хімволокно» та Благодійною організацією «Рідний дім» щодо всебічного духовного розвитку дітей та молоді. Це вже не перший соціальний проект, який підтримує облдержадміністрація, договір щодо співпраці з громадськими організаціями вперше було укладено два роки тому.

Цього ж дня було підписано Меморандум між УПЦ Чернігівської єпархії, ВАТ «Чернігівське Хімволокно» та Благодійною організацією «Рідний дім» щодо проведення спільних заходів в рамках Програми «Доброчинна Україна». Під час прес-конференції Володимир Приходько зазначив: «Є речі, які об’єднують – це служіння Батьківщині, дітям, матері, своїй землі. На сьогоднішній день підписання договору між владою і бізнесом показало, що спільні проекти можливі і їх можна втілювати в життя. Тільки спільними зусиллями ми можемо гарантувати майбутнє наших дітей».

Володимир Валентинович подякував присутнім за підписання Програми і висловив сподівання щодо перевиконання запланованих дій та закликав до співпраці на шляху до ефективного впровадження Програми. Також він повідомив, що обласна державна адміністрація започаткувала премію ім. В.В. Тарновського, яка буде присуджуватися благодійникам лише один раз за внесок у благодійницьку діяльність.

Президент Благодійного фонду «Рідний дім» Олександр Чевкін подякував облдержадміністрації, Чернігівській райдержадміністрації та Владиці Амвросію за підтримку пропозицій «Рідного дому». Начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Борис Атрощенко зазначив, що реалізація проектів, які стосуються сім’ї, дітей, молоді, жінок, а також розвиток фізичної культури та спорту активно підтримуються в нашому регіоні. Це відбувається завдяки поєднанню зусиль держави, бізнесу та громадських організацій. Нещодавно започаткована нова складова - це робота в дитячих оздоровчих таборах, у цьому напрямку вже проведена соціальна благодійна акція в двох дитячих таборах: «Зміні» та «Хіміку», де відпочивають діти-сироти, вони отримали подарунки та заохочувальні призи.