back

«Прозорість і підзвітність»: обговорено пропозиції до Меморандуму про співпрацю ОДА з громадськістю

12-03-2024 | 14:03

В межах роботи групи «Прозорість та підзвітність» триває напрацювання Меморандуму про співпрацю та взаємодію Чернігівської ОДА і представників громадянського суспільства області. Документ спрямований на здійснення спільних і взаємоузгоджених дій, зокрема, у процесах відновлення області та подальшого сталого розвитку регіону.

Зацікавленість у такій взаємодії наразі виявили коаліція «Сіверщина» та Чернігівське обласне об’єднання організацій роботодавців  «Сіверщина», антикорупційна громадська спілка «Совість», Чернігівська регіональна торгово-промислова палата, ГО «Сяйво Сіверщини» та ГО «Чернігівський громадський комітет захисту прав людини», які й підписуватимуть Меморандум.

Під час попереднього обговорення проєкту документа сторони детально зупинилися на напрямах співпраці та відповідних заходах. Сьогодні ж в ході чергової зустрічі узгодили остаточний варіант.

Перший заступник голови ОДА Костянтин Мегем наголосив, що співпраця має бути в межах чинного законодавства без дублювання напрямів взаємодії, яка вже налагоджена з громадськістю.

Серед узгодженої спільної діяльності – очищення бізнес-середовища Чернігівщини від фактів порушень визначених законодавчих норм (у сфері виробництва товарів та надання послуг, податкового і екологічного законодавства), а органів влади в Чернігівській області – від проявів непрофесійності та корупції; реалізація конституційних прав громадян на участь у формуванні державної політики у всіх сферах життєдіяльності, розробці стратегій розвитку регіону і цільових програм та планів з їх реалізації; створення і розвиток сприятливого інвестиційного клімату; запобігання правопорушенням у сфері антикорупційного  законодавства тощо.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації