back

Створення умов для придбання доступного житла – спільне завдання

26-03-2013 | 11:24

Цьогоріч на Чернігівщині продовжується реалізація державних програм підтримки громадян для придбання ними житла за доступними цінами, тож потрібно активізувати роботу та, об’єднавши зусилля, створити для людей всі умови придбати таке необхідне для них житло. Про це сказав 26 березня заступник голови облдержадміністрації Віктор Геращенко під час наради із будівельниками та керівниками банків.

Підсумовуючи зроблене в минулому році, Віктор Геращенко повідомив, що за 3 державними програмами – підтримки житлового кредитування молоді, здешевлення вартості іпотечних кредитів, будівництва (придбання) доступного житла (30 на 70) – квартири змогли придбати 89 сімей Чернігівщини.

З початку року до Чернігівського регіонального управління Державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» для отримання інформації про програму здешевлення вартості іпотечних кредитів звернулось понад 180 громадян. 14 з них направлено в банківські установи.

У програмі беруть участь такі банки: „Ощадбанк”, „Укрексімбанк”, „Укргазбанк” та „Демарк”.

За словами керуючого чернігівською філією „Укргазбанку” Сергія Матюшка, в цьому році банк зменшив кількість необхідних для акредитації забудовників документів, що значно прискорює цю процедуру. Тому він запросив будівельників до співпраці.

Як зазначалося на нараді, 19 житлових будинків пройшли акредитацію Міжвідомчої комісії Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, 7 з них вже здані в експлуатацію. По іншим будинкам розроблені та затверджені плани-графіки вводу їх в експлуатацію.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації