back

Прийом з нагоди Дня Скорботи

20-06-2008 | 12:23

20 червня голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, заступник голови обласної ради Олег Обушний та чернігівський міський голова Олександр Соколов провели прийом в облдержадміністрації з нагоди Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні та відзначення 20-річчя організаційного об’єднання громадського руху колишніх малолітніх в’язнів нацизму.

На початку зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання всіх, хто 1418 днів і ночей наближав Перемогу, не шкодуючи найдорожчого — свого життя.

Звертаючись до людей, чиє дитинство в нелюдськи трагічний спосіб було понівечено війною — до малолітніх в’язнів нацистських концтаборів, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, зокрема, зазначив: «Ви, шановні, пережили перебування в позамежних сферах земного буття і дивом повернулися звідти. Голос вашої пам’яті, яка не слабшає з роками, сповіщає нам і про страхіття невільничих часів, і про світлі дні переживання того, що називаємо радістю світовідчуття.

Сьогоднішнє зібрання — це данина пам’яті всім тим, хто став жертвою найтрагічнішої війни в історії людства, і водночас — можливість побажати здоров’я і довгих років життя всім, хто є живою пам’яттю історії, тією ланкою, що сполучає покоління.

Володимир Хоменко вручив державні нагороди. Так, згідно з Указом Президента України, за особисту мужність і самопожертву, виявлені в боротьбі з фашистськими загарбниками за свободу і незалежність Вітчизни, вагомий особистий внесок у розвиток ветеранського руху, патріотичне виховання молоді, голову Прилуцького відділення Української спілки в’язнів – жертв нацизму Валентину Павлівну Трепач нагороджено орденом княгині Ольги III ступеня. Почесного голову Чернігівського міського об’єднання колишніх і неповнолітніх в’язнів – жертв нацизму Леонтія Степановича Жейка нагороджено медаллю «За працю і звитягу».

Керівники міста і області також вручили присутнім почесні грамоти та подяки облдержадміністрації, обласної та міської рад.