back

У річницю Корюківської трагедії область відвідала делегація Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні

01-03-2024 | 14:00

7 міст-побратимів має Чернігівщина у Німеччині. Область в цілому налагоджує співпрацю із землею Мекленбург-Передня Померанія, а Чернігівський район – із районом Зегеберг.

Німеччина наразі є потужним партнером України щодо військової підтримки. Чернігівщина, зокрема, відчуває серйозну допомогу в цивільній складовій: укриття, техніка, обладнання для критичної інфраструктури; 26 каркасних будинків для постраждалих у Новій Басані та Новому Бикові, ВПО в Старому Бикові та інше.

Сьогодні начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус зустрівся із делегацією Посольства Федеративної Республіки Німеччина у складі тимчасово повіреного у справах Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Тіма Пранге та військового аташе Посольства Торстена Фріза. Актуалізували потреби області.

«Чернігівщина дуже цінує партнерство з Німеччиною. Допомога як для країни, так і регіонів є дуже послідовною та різноплановою. Наразі завдяки державній підтримці та міжнародним партнерам нам вдалося багато чого відновити. Однак, майже в кожній сфері, чи то освіти, чи медицина, чи критична інфраструктура, є великі об’єкти, на відновлення яких держава поки не має коштів, а інші донори бояться за них братися. Саме тут ми прагнемо знайти підтримку», – акцентував В’ячеслав Чаус.

«Найближчим часом буде потужний сигнал від країн ЄС та Німеччини загалом, щодо підтримки цивільної складової в Україні. У Берліні планується форум на тему відбудови України», – зазначив Тім Пранге.

Однак, не менш важливою є спільна робота над складними питаннями історичної пам’яті. Начальник ОВА подякував делегації за візит саме у день роковин Корюківської трагедії.

Представники Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні разом з мешканцями Корюківки вшанували пам’ять загиблих жителів міста і разом з ними – всіх закатованих у часи Другої Світової війни.

Правда про трагедію Другої світової війни в Україні потрібна для розуміння теперішньої російсько-української війни, коли на нашій території війська російського агресора знову чинять масові воєнні злочини, геноцид.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації