back

Реалізація проекту "Місцевий розвиток , орієнтований на громаду" на Чернігівщині продовжується

25-06-2008 | 14:49

Як повідомлялося раніше, в області розгорнута робота по реалізації проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

В ході роботи 24 червня 2008 року відбувся перший виїзний семінар для керівників органів місцевого самоврядування в Корюківському районі, який став одним із 8 районів-переможців конкурсу щодо участі у проекті Організації Об‘єднаних Націй "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду".

На семінарі, який проводили спеціалісти Проекту з обласної державної адміністрації та обласної ради, були присутні керівники райдержадміністрації, районної ради, всі сільські, селищні голови Корюківського району та засоби масової інформації.

Під час заходу було висвітлено основні принципи діяльності Проекту, критерії та принципи відбору селищних/міських рад, процедури планування, затвердження , фінансування, механізми координації та впровадження проектів громади. Результатом семінару стало підписання трьохсторонньої угоди про співробітництво між райдержадміністрацією, районною радою та представниками Проекту.

Попереду – відбір п’яти населених пунктів в районі, який відбуватиметься шляхом аналізу заявок від сільських рад. При цьому буде враховано як рівень соціально-економічного розвитку в селах, зокрема водопостачання, доступу до послуг первинної медичної допомоги, так і готовність органів місцевого самоврядування до співпраці.

Наступним кроком в реалізації Проекту стане проведення місцевих форумів з сільськими та селищними головами в інших районах-переможцях, які планується провести до 10 липня поточного року.