back

Активізувати діяльність пошукових груп

27-12-2010 | 11:19

24 грудня 2010 року заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів чергове засідання обласної комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій при облдержадміністрації. Обласна комісія створена згідно розпорядження голови облдержадміністрації від 14 червня 2010 року № 167, для координації роботи місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування на території області, спрямованої на увічнення пам’яті полеглих унаслідок воєн, депортацій та політичних репресій.

У засіданні взяли участь представники пошукових організацій, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, ветерани ВВв, представники обласного центру дитячого та юнацького туризму і екскурсій, інспекції з охорони пам’яток археології, історії та монументального мистецтва.

За словами Віктора Тканка: «2010 рік був для нас ювілейним – відзначались 65-річчя Великої Перемоги, 65-річчя завершення ІІ-ї світової війни, це був рік ветерана. Не менш важливим буде і наступний 2011 рік – рік 20-річчя незалежності України, 70-річчя початку Великої Вітчизняної війни, 70-річчя початку партизанського руху. Тому необхідно активізувати роботу по увічненню пам’яті загиблих земляків».

Він також поінформував присутніх про перепоховання останків радянських воїнів, які загинули в жорстоких боях з фашистськими загарбниками у вересні 1941 року. Зокрема, в с. Андріївка Чернігівського району відбулося перепоховання останків 22-х радянських воїнів, а у м. Острі Козелецького району — перепоховання останків 8 радянських воїнів.

Громадські пошукові організації ознайомили присутніх про свою пошукову діяльність протягом 2010 року. Завдяки їх наполегливій праці знайдено та перезахоронено 102 останки загиблих воїнів.

Свої пропозиції щодо налагодження співпраці з пошуковими організаціями, обміну інформацією про виявлені поховання загиблих воїнів та встановлення їх імен висловила директор комунального закладу «Пошукове агентство по створенню науково-документальних серіалів „Книга Пам’яті” та „Реабілітовані історією”» Олена Желєзна.

За підсумками роботи комісії буде прийнято відповідне рішення.











Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації