back

Засідання обласної комісії з питань упорядкування підприємницької діяльності, пов’язаної з геологічним вивченням надр та видобуванням корисних копалин

25-06-2008 | 17:03

Про реалізацію інвестиційних проектів, пов’язаних з використанням мінерально-сировинної бази області йшлося на черговому засіданні обласної комісії з питань упорядкування підприємницької діяльності, пов’язаної з геологічним вивченням надр та видобуванням корисних копалин, яке 25 червня провела заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус.

За словами Наталії Василівни, із розвіданих майже 400 родовищ області до промислової розробки залучено 80. Ще ряд родовищ готується до освоєння, чому сприятиме впровадження напрацьованих інвестиційних проектів.

Як повідомив заступник начальника управління розвитку промисловості, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки облдержадміністрації Олександр Капелюха, на сьогодні в області реалізуються та готуються до впровадження 16 інвестиційних проектів загальною кошторисною вартістю понад 100 млн. дол. США. Він детально проаналізував хід реалізації кожного проекту, зупинившись на проблемних питаннях, що виникають.

Також на засіданні було заслухано інформацію про результати спільних перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства при розробці надр заступника начальника Державної екологічної інспекції в області Юрія Резніченка та начальника Державної інспекції промислової безпеки та охорони праці на виробництвах та об’єктах підвищеної небезпеки Миколи Пономаренка.

Як зазначив Юрій Резніченко, головна проблема проведення перевірок контролюючими службами – відсутність на державному рівні методик нарахування збитків, зокрема, за несанкціонований видобуток корисних копалин. Дана методика вже розроблена, але, на жаль, не затверджена.

Підбиваючи підсумки засідання, Наталія Білоус наголосила на необхідності активізації роботи по залученню інвестицій у сферу надрокористування та реалізації заходів, спрямованих на ефективне використання надр, зокрема, співпраці та обміні інформацією між усіма контролюючими органами.