back

Мінна безпека – знання, які рятують життя

23-02-2024 | 15:02

Щоб підвищити обізнаність населення щодо правил поводження з вибухонебезпечними предметами представники Головного управління ДСНС в області постійно проводять інформаційно-просвітницьку роботу з жителями Чернігівщини.

Цього тижня Мобільний клас з мінної безпеки відвідав Новгород-Сіверську та Ріпкинську громади.

Рятувальники ознайомили громадськість про різновиди вибухонебезпечних предметів (як сучасної так і минулих війн), правила поводження та алгоритм дій в разі їх виявлення. А також розмістили в приміщеннях органів місцевого самоврядування та людних місцях наочні матеріали.  

Подібні безпекові заходи мають на меті привернути увагу якомога більшої кількості мешканців Чернігівщини до проблеми забруднення територій вибухонебезпечними предметами. Оскільки, Чернігівська область одна із найбільш постраждалих в цьому плані, робота з обстеження та розмінування постійно триває.

Так, 22 лютого було здійснено 4 залучення, під час яких вилучено 2 боєприпаси на території Іванівської та Гончарівської територіальних громад Чернігівського району. 

А з початку року саперами вже відреаговано на 47 викликів, вилучено 22 вибухонебезпечні предмети, обстежено понад 17 гектарів територій.

Шановні громадяни! Пам'ятайте та дотримуйтесь основних трьох правил: "Не підходь. Не чіпай. Телефонуй 101!"

За інформацією Головного управління ДСНС в області