back

Засідання робочої групи з питань реалізації основних напрямків удосконалення системи соціальних виплат населенню

27-06-2008 | 15:02

Стан впровадження в місцевих органах праці та соціального захисту населення Єдиної технології прийому громадян, які звертаються за призначенням усіх видів державної соціальної допомоги, а також стан підготовки приміщень до проведення ремонтних робіт було обговорено на засіданні робочої групи з питань реалізації основних напрямків удосконалення системи соціальних виплат населенню, яке 26 червня відбулося в облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Наталії Білоус.

Зазначалося, що новий механізм надання соціальної допомоги дає можливість відпрацювати таку систему призначення допомоги, яка працює ефективніше, максимально спрощує шлях малозабезпечених громадян до одержання гарантованої державної допомоги.

У засіданні взяла участь координатор з питань впровадження Проекту МБРР «Удосконалення системи соціального захисту» в Чернігівській області Л.Верещака.

Для довідки: Відповідно до угоди між Україною і Міжнародним банком реконструкції та розвитку від 07 жовтня 2004 року № Р4060-UА в даний час реалізується Проект «Удосконалення системи соціальної допомоги».

Система соціальних виплат спрямована на поліпшення матеріального забезпечення соціально вразливих верств населення, подолання бідності та зниження ступеня розшарування суспільства за рівнем доходів. На сьогодні по області цією системою охоплено близько 75 тисяч отримувачів.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 листопада 2006 року № 585-р було затверджено План заходів щодо реалізації Основних напрямків удосконалення системи соціальних виплат населенню, основною метою яких є спрощення процедури надання державної соціальної допомоги вразливим верствам населення.

Реалізація Основних напрямків сприятиме зменшенню масштабів бідності, посилення адресності та збільшенню розмірів державної соціальної допомоги, підвищенню ефективності використання коштів, які спрямовується на ці цілі, забезпеченню широкого доступу громадян до інформації з питань соціального захисту населення.