back

Вітання з нагоди Дня Конституції

27-06-2008 | 16:13

Шановні жителі Чернігівщини !

Прийміть найщиріші вітання з Днем Конституції України.

Основний Закон України, дванадцята річниця якого відзначається 28 червня цього року, має величезне значення для розбудови держави, утвердження демократії, розширення прав та свобод людини, громадянина.

Конституційно-державні акти супроводжують Україну з найдавніших часів до сьогодення. Це – “Руська правда” Ярослава Мудрого і закони Данила Галицького, Конституція Пилипа Орлика й Універсали Центральної Ради, Статут про державний устрій, права і вольності Української Народної Республіки та Декларація про державний суверенітет України.

Конституція України 1996 року втілила досягнення вітчизняної та світової конституційної науки і практики конституційного будівництва. У ній враховані міжнародні стандарти демократичної держави і стан розвитку українського суспільства. Прийняття Конституції України стало значним досягненням українського народу щодо його самовизначення та розвитку, важливою віхою новітньої історії Української держави.

Конституція України є надзвичайно важливим політико-правовим документом довгострокової дії, фундаментом не лише сучасних, а й майбутніх перетворень у суспільстві, основою його консолідації.

Вітаючи зі святом, бажаємо вам, шановні жителі Чернігівщини, міцного здоров’я, миру і злагоди, родинного тепла і благополуччя, успіхів в усіх добрих починаннях в ім’я процвітання рідного краю і держави.

Голова обласної
державної адміністрації
Володимир Хоменко
Голова обласної ради
Наталія Романова