back

Звернення жителів області до Президента України Віктора Януковича вирішуються

25-03-2013 | 15:57

У рамках телевізійного проекту «Діалог з країною», який відбувся 22 лютого за участю Президента України Віктора Януковича, Чернігівській обласній державній адміністрації адресовано на розгляд 104 звернення громадян.

За інформацією відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації, найбільше отримано звернень від мешканців Чернігівського, Щорського, Ріпкинського, Бахмацького районів та міста Чернігова.

Всього у зверненнях до Президента України було порушено 108 питань, переважно щодо соціального захисту (29), охорони здоров’я (19), житла (16), агропромислового комплексу (8) та житлово-комунального господарства (8).

Станом на 25.03.2013 всі звернення розглянуті. Питання, що порушувались у 34 зверненнях, вирішені позитивно.

Зокрема, було вжито заходів щодо своєчасної виплати державних допомог сім’ям з дітьми, що мешкають у Корюківському, Ніжинському, Новгород-Сіверському районах. З даного питання було отримано 6 звернень.

Крім того, одинока багатодітна мати з с. Красне Бахмацького району порушила питання надання їй фінансової допомоги для ведення власного господарства. За сприяння Бахмацької районної державної адміністрації питання було позитивно вирішено.

6 мешканців області з Корюківського, Новгород-Сіверського, Срібнянського районів, та міст Ніжина і Прилук отримали лікування за бюджетні кошти та медичні препарати за пільговими рецептами. Жителі Корюківського району були забезпечені скрапленим газом.

Щодо решти звернень були вжиті визначені чинним законодавством відповідні заходи. Громадянам надані роз’яснення та необхідна інформація.

Зокрема, мешканка с. Тиниця Бахмацького району отримала роз’яснення щодо можливостей пільгового кредитування будівництва через Чернігівський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім».


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації