back

ІІІ Міжнародна конференція з питань транскордонного співробітництва та розвитку Єврорегіону "Дніпро"

01-07-2008 | 10:05

30 червня у м. Чернігові пройшла ІІІ Міжнародна конференція з питань транскордонного співробітництва та розвитку Єврорегіону „Дніпро”. Захід відбувся за участю Міністра регіонального розвитку та будівництва України, почесного члена Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Василя Куйбіди, Президента Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Явуза Мілдона, Голови підкомітету Верховної Ради України з питань регіонального та транскордонного співробітництва Петра Гасюка, Голови Фнду сприяння місцевому самоврядуванню України Миколи Пухтинського, керівників області та міста, від облдержадміністрації на Конференції був присутній перший заступник голови Георгій Черниш.

Під час заходу Явуз Мілдон вручив медаль Конгресу місцевих і регіональних влад Василю Куйбіді за співпрацю у сфері розвитку транскордонного співробітництва.

Виступаючи перед присутніми Василь Куйбіда зауважив що західні сусіди України (Польща, Угорщина, Румунія, Словакія тощо) ефективно використали своє членство в Раді Європи для вступу до Європейського Союзу, що є гарним прикладом й для нашої держави. „ У зв’язку з цим,- зауважив міністр,- Україна активно підтримує одну з останніх ініціатив Конгресу Ради Європи щодо утворення нового єврорегіону у басейні Чорного моря. Як відомо, у вересні цього року у м. Варні (Болгарія) планується проведення міжнародної конференції, під час якої мають бути підписані статутні документи нового єврогіону у басейні Чорного моря. Одночасно ми сподіваємось, що Радою Європи будуть враховані пропозиції України щодо подальшої діяльності цього єврогіону та налагодження більш ефективного транскордонного та міжрегіонального спіробітництва у басейні Чорного моря.”