back

На Чернігівщині триває реалізація проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду"

03-07-2008 | 12:35

2 липня в рамках реалізації в області проекту „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” відбулись чергові виїздні семінари для керівників органів місцевого самоврядування в Коропському та Борзнянському районах.

На семінарах, які проводили спеціалісти Проекту з обласної державної адміністрації та обласної ради, були присутні керівники райдержадміністрацій та районних рад, всі сільські, селищні голови вищевказаних районів та засоби масової інформації.

Під час заходу йшлося про основні принципи діяльності Проекту, критерії та принципи відбору селищних і міських рад, процедури планування, затвердження, фінансування, механізми координації та впровадження проектів громади. В результаті обговорення було підписано тристоронню угоду про співробітництво між райдержадміністрацією і районною радою кожного з районів та представниками Проекту.

Далі в цих районах шляхом аналізу заявок від сільських рад будуть відібрані п’ять населених пунктів для участі в реалізації Проекту. При цьому враховуватиметься як рівень соціально-економічного розвитку в селах, зокрема водопостачання, доступу до послуг первинної медичної допомоги, так і готовність органів місцевого самоврядування до співпраці.

Проведення місцевих форумів з сільськими та селищними головами в інших районах-переможцях планується провести до 10 липня поточного року.