back

Обговорено хід виконання стратегії соціально-економічного розвитку області

22-03-2013 | 20:05

Під час наради за участю Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула виступили також голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов, які підняли гострі та актуальні для області питання.

Так Анатолій Мельник порушив питання врегулювання проблеми надання земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність чи користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб.

Важливе питання - внесення змін до Кодексу України «Про надра» щодо механізму отримання дозволу на використання підземних вод підприємствами житлово-комунального господарства області, що здійснюють централізоване водопостачання та водовідведення, особливо в районних центрах та містах районного значення.

Гостро стоїть і питання кадрового забезпечення сільських та селищних рад.

Проте, як зазначив голова обласної ради, на сьогодні вже є відповідь Віце-прем’єр-міністра України про розгляд зазначених звернень з дорученням відповідним міністерствам та відомствам вивчити зазначені проблеми.

«Досвід розвитку економіки в умовах світової економічної кризи говорить про те, що ті держави, в яких діє ефективна система місцевого самоврядування відповідають на виклики часу значно краще. На цьому наголошує і Президент України Віктор Янукович. На нашу думку реформа системи управління та місцевого самоврядування на часі», - зауважив голова обласної ради.

А Чернігівський міський голова Олександр Соколов зосередив увагу на проблемних питаннях, вирішення яких перебуває у компетенції державних органів влади і передбачає внесення відповідних змін до законодавства та зупинитися на окремих питаннях розвитку Чернігова, реформування житлово-комунального господарства, розбудови міської інфраструктури.

Як зауважив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, вирішення усіх порушених актуальних питань життєдіяльності області – на часі та пообіцяв сприяння у їх розв’язанні.

Прес-служба облдержадміністрації