back

Олександр Вілкул ознайомився з виробничою базою водозабору № 3 КП "Чернігівводоканал"

22-03-2013 | 12:24

На Чернігівводоканалі Олександр Вілкул провів нараду з питань залучення інвестицій у житлово-комунальну галузь та проінспектував результати впровадження на підприємстві проекту «Розвиток міської інфраструктури».

У рамках Проекту було залучено кредит Світового банку реконструкції та розвитку в розмірі 22,8 млн дол. США. Завдяки цьому була модернізована система водопостачання: реконструйовано водопровідні та каналізаційні мережі, встановлено нове насосне обладнання на артезіанських свердловинах. Придбана сучасна спеціальна техніка (автокрани, гідроманіпулятори, аварійні машини) підвищила якість будівельних і ремонтних робіт.

«У результаті витрати пально-мастильних матеріалів при використанні нової техніки знизилися на 9%, скоротилися витрати електроенергії при постачанні води на 20%», - доповів головний інженер «Чернігівводоканалу» Сергій Коцур.

Протягом 2013 року буде продовжена модернізація систем водопостачання, змонтовано систему автоматичного регулювання водопостачанням і водовідведенням, встановлено 6 насосних станцій.

Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поставив завдання провести аналіз стану водопровідних мереж міста та забезпечити заміну застарілих мереж.

«Урядом буде реалізована Програма з модернізації розвитку житлово-комунального господарства. Це стосується підтримки створення об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), оновлення систем водо- та теплопостачання, ремонту ліфтового господарства», - сказав Олександр Вілкул.

Упродовж 2010-2012 років в Чернігівській області було введено в експлуатацію 3 нових артезіанських свердловини, реконструйовані 18 каналізаційних насосних станцій, замінені та побудовані понад 150 км мереж водопостачання та водовідведення.

За повідомленням прес-служби
Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула