back

Заняття з мінної безпеки в школах – проєкт від Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні

16-01-2024 | 14:54

Днями на базі Андріївської гімназії Михайло-Коцюбинської селищної ради стартував гуманітарний проєкт “Зменшення ризиків травмувань та загибелі дітей від вибухонебезпечних предметів”.

Для учнів та педагогів було організовано заняття з мінної безпеки. Проєкт координується обласним Управлінням освіти і науки за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Планується долучити до проєкту ще 19 освітніх закладів області.

Проведенням занять займається тренерський склад громадської організації “Ліга офіцерів”. Спеціалісти пройшли відповідний курс підготовки у Центрі протимінної діяльності Державної служби спеціального транспорту Міністерства оборони України.

У відкритті проєкту взяли участь начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури і туризму Михайло-Коцюбинської селищної ради Лідія Гаєвська, уповноважені представники Збройних Сил України, менеджер проєкту Андрій Коренько та директор Андріївської гімназії Тетяна Безлюдна.

Учасники заходу висловили подяку уряду США за підтримку у вирішенні гуманітарних проблем територіальних громад Чернігівщини, які постраждали внаслідок російської збройної агресії.

За інформацією ГО “Ліга офіцерів”