back

Виїзний день-приймальня у Носівському районі

04-07-2008 | 17:19

4 липня пройшов черговий виїзний день-приймальня у Носівському районі. Заступники голови облдержадміністрації, начальники обласних управлінь традиційно провели прийом громадян району з особистих питань, відвідали заклади соціальної та гуманітарної сфери, взяли участь у зборах активу району.

Зокрема, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко провів прийом громадян у райдержадміністрації, відвідав багатодітну сім’ю Колош, ознайомився з умовами життя родини та подарував холодильник. Також керівник області вивчав ситуацію в населених пунктах Калинівської сільської ради, відвідав заклади соціальної сфери, зустрівся з населенням та провів особистий прийом у сільській раді.

Під час зборів активу соціально-економічний стан Носовського району був детально проаналізований у виступах заступника голови облдержадміністрації Наталії Біорус та начальників окремих обласних управлінь. Серед недоліків району були вказані: суттєве зниження обсягів промислового виробництва, низька ефективність діяльності господарюючих суб’єктів, сільське безробіття та інше. З-поміж першочергових завдань визначено: забезпечити комплексність розвитку території, досягти суттєвого поліпшення умов проживання та життєвого рівня населення. Це можливо за умови нарощування обсягів як промислового так і сільськогосподарського виробництва. Також основним завданням є завершення роботи по оформленню земельних та майнових паїв, збільшення орендної плати за земельні частки, що передані в оренду. Не повинні залишатися поза увагою місцевих органів влади і питання підтримки розвитку підприємництва, поліпшення торговельного та побутового обслуговування населення, особливо сільського.

Основними пріоритетами роботи в районі визначено підвищення ефективності управлінської діяльності та реалізація завдань, що витікають з Програми Президента України В.А.Ющенка «Десять кроків назустріч людям» та його Соціальних ініціатив, Програми діяльності Кабінету Міністрів України «Український прорив: для людей, а не політиків», Програми соціально-економічного розвитку та бюджету відповідних територій.

Даючи оцінку діяльності в.о. голови Віталія Острянка, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зауважив, що районна виконавча влада повинна відпрацювати системний підхід до вирішення проблем району; навчитись відокремлювати осмновне від другорядного; до вирішення проблем підходити грамотно, системно та ефективно, щоб роль виконавчої влади відчувалася в районі.