back

Дитячий садочок у Новобілоуській громаді вже може працювати офлайн

08-01-2024 | 12:23

Змінити формат роботи дозволяє сучасне укриття, яким від сьогодні вже можна користуватися. Його наприкінці минулого тижня оглянув начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус під час робочої поїздки в Новобілоуську ТГ.

Споруду подвійного призначення із захисними властивостями протирадіаційного укриття для дитсадка побудували за кошти місцевого бюджету – понад шість мільйонів гривень – із залученням місцевого підрядника. У закладі виховується 49 дітей, планують набирати ще одну групу. Це дозволяє потужність укриття, площа якого перевищує 130 квадратних метрів.

А от для приведення у відповідність укриття у місцевому ліцеї, окрім власних коштів (близько мільйона гривень), громада залучила донора – UNICEF. Це укриття також оглянув начальник ОВА.

«Принагідно обговорив з очільником громади та керівниками закладів поточні потреби. Роботи ще чимало, особливо з покрівлею в обох випадках. Шукатимемо шляхи вирішення разом», – прокоментував В’ячеслав Чаус.

На жаль, згадані навчальні заклади зазнали значних пошкоджень внаслідок повномасштабного вторгнення. Та завдяки проактивності громади, зокрема у залученні грантів та підтримки благодійних фондів, малюки та школярі вже можуть повернутися до звичного освітнього процесу.

Якщо в ДНЗ місць для дошкільнят достатньо, то ситуація в ліцеї бажає бути кращою: тут кількість дітей, які навчаються у дві зміни, майже втричі перевищує наявну потужність. Втім, у громаді працюють над розвантаженням закладу. Наразі разом з ULEAD розробляється спільний проєкт реконструкції з прибудовою, що матиме власне укриття, до будівлі ліцею. Орієнтовна вартість проєкту, де буде врахована повна термомодернізація наявного закладу, перевищує два мільйони євро.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації