back

У Чернігові розпочато підготовку до III Міжнародного фестивалю слов’янської кухні

08-07-2008 | 16:31

8 липня заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус провела засідання організаційного комітету III Міжнародного фестивалю слов’янської кухні, який пройде в Чернігові з 6 по 8 листопада 2008 року в приміщенні “Експоцентру” Регіональної торгово-промислової палати.

Як зазначалося, мета проведення заходу – налагодження дружніх стосунків між слов’янськими державами, залучення інвестицій в економіку регіону, обмін досвідом серед фахівців ресторанного бізнесу та популяризація національних кухонь. Організаторами Фестивалю виступають обласна державна адміністрація, регіональна торговельно-промислова палата та обласний осередок Асоціації кулінарів України.

У рамках Фестивалю відбудуться виставки-продажі товарів вітчизняних товаровиробників, обладнання для закладів ресторанного бізнесу, кухонної техніки, посуду, аксесуарів, барного інвентарю, передбачається проведення конкурсів кухарів, кондитерів, барменів, офіціантів, а також майстер-класи та арт-класи.

Умовами Фестивалю передбачено відзначення підприємства-переможця, яке отримає найбільшу кількість нагород у конкурсах, Кубками Гран-Прі та голови Чернігівської обласної державної адміністрації, Кубком ”Дружби”, переможців – золотими, срібними, бронзовими медалями, дипломами та цінними подарунками.

Під час засідання члени оргкомітету обговорили заходи з підготовки та проведення фестивалю, внесли слушні пропозиції щодо покращення організаційної роботи, підвищення престижу заходу. Йшлося також про шляхи залучення суб’єктів господарювання до участі у виставці в рамках фестивалю, висвітлення у засобах масової інформації ходу підготовки та проведення фестивалю тощо.

„З впевненістю можна стверджувати, що проведення вже втретє Міжнародного фестивалю слов’янської кухні під патронатом голови облдержадміністрації в Чернігові сприятиме розширенню дружніх стосунків Чернігівщини з іншими державами та регіонами, підвищенню кваліфікації та обміну досвідом серед фахівців ресторанного бізнесу, залученню інвестицій у сферу ресторанного бізнесу, і, в цілому, створенню позитивного іміджу нашого регіону. Тож потрібно докласти усіх зусиль для підняття рівня фестивалю на новий щабель”, - наголосила Наталія Білоус, підбиваючи підсумки засідання оргкомітету.