back

Олександр Вілкул поділився з журналістами враженнями від відвідування Чернігівської області

22-03-2013 | 20:15

Перебуваючи на Чернігівщині, Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул поділився враженнями з представниками ЗМІ від відвідування об’єктів житлово-комунального господарства, будівництва та промисловості області, окреслив ключові питання, яких торкнулися під час наради. Зокрема, мова йшла про реалізацію стратегії соціально-економічного розвитку регіону, будівництво доступного житла, можливість участі у державних програмах оновлення комунального транспорту автобусів і тролейбусів, які випускає ПрАТ „Чернігівський автозавод”.

Він також зазначив, що найближчим часом буде розглянуто реалізацію програм Державного фонду регіонального розвитку, який є новим інструментом фінансування проектів соціально важливого значення. За результатами розгляду Чернігівщина, як і інші області, отримає належний фінансовий ресурс.

На прохання оцінити ситуацію на Чернігівщині з будівництвом доступного житла у порівнянні з іншими областями Олександр Вілкул зазначив, що у поточному році в області заплановано забезпечити доступним житлом понад 300 родин, що на 30% більше, ніж у 2012 році. На його думку, ця цифра підтверджує позитивну динаміку у регіоні. Тож у цьому питанні потрібно максимально активізувати роботу, адже в державному бюджеті закладено відповідні кошти, завдяки яким регіони мають гарні перспективи допомогти людям.

Також Віце-прем’єр-міністр України відповів на низку запитань щодо будівництва та ремонту доріг, Державної програми активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки.

Завершуючи спілкування, Олександр Вілкул виразив упевненість, що з такими працьовитими та щирими людьми, які живуть на Чернігівщині, в області буде все добре.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації