back

Свято Різдва – для дітей загиблих Героїв Чернігівської області

25-12-2023 | 12:37

Напередодні Різдва, 24 грудня, в обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм провели свято «Діти Героїв». Його головні учасники – діти, чиї батьки загинули за свободу й незалежність України.

Звісно, не обійшлося без гостинців, які отримала кожна дитина. Втім, чи не найкращий подарунок – святковий настрій, що забезпечив перегляд музичної новорічної казки «Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона». А ще – спілкування зі Святим Миколаєм та казковими героями.

Такий захід для дітей з усієї області організували Благодійний фонд імені Софії Русової, ГО «Сяйво Сіверщини» та Чернігівська школа № 3 за підтримки Чернігівської ОВА та обласної ради.

З прийдешніми святами учасників заходу вітали, зокрема, заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк та перша заступниця голови обласної ради Ніна Лемеш.

Зазначимо що прем’єра музичної новорічної казки «Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона» відбулася того ж дня, але дещо раніше. Найперші глядачі – соціально вразливі діти. Вони завітали до філармонійного центру з різних куточків Чернігівської області.

«Різдво – час дива. Однак, це диво пробудити може лише щира любов, віра та взаємопідтримка», – звернувся до присутніх в залі начальник ОВА В’ячеслав Чаус.

Постановку новорічної казки реалізовано в межах діяльності Єдиного Мистецького Простору Чернігівщини.

Покази казки «Смарагдик, або Кіготь зеленого дракона» – до 30 грудня (щодня о 13:00 год). Слідкуйте за анонсами на сайті філармонійного центру nota.net.ua.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за повідомленнями Чернігівського обласного філармонійного
 центру фестивалів та концертних програм