back

Робочий візит до Чернігова голови Держкомпідприємництва України Костянтина Ващенка

16-07-2008 | 13:11

15 липня з робочим візитом у Чернігові перебував голова Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва Костянтин Ващенко. Під час зустрічі в облдержадміністрації він представив нового голову Представництва свого відомства у Чернігівській області - Володимира Максака.

Користуючись нагодою, Костянтин Ващенко поспілкувався з представниками підприємницької громадськості та суб’єктами підприємництва, відповів на запитання журналістів регіональних ЗМІ. Було обговорено низку проблемних питань щодо розвитку підприємництва, які існують в Україні та області.

Як зазначив голова Держкопідприємництва, пріоритетним завданням Комітету на сьогодні є створення чітких правил гри, прозорих і зрозумілих для бізнесу, які не залежатимуть від політичної ситуації в країні. Костянтин Ващенко переконаний, що цьому сприятиме запровадження в Україні принципів Європейської хартії для малих підприємств. Впроваджуючи принципи Європейської хартії, Україна демонструє свою готовність надавати всебічну підтримку малому та середньому бізнесу за такими основними напрямами, як освіта та підготовка кадрів, створення пільгових умов для започаткування бізнесу та його розвитку, забезпечення доступу до інформації і сучасних технологій, створення адекватної правової та податкової бази.

У зв’язку зі вступом України до СОТ виникає необхідність адаптувати стандарти й підходи, які є в нашій державі, до світових стандартів. Для цього потрібно прийняти ряд законів, що регламентують діяльність. Але найголовніше – запровадити абсолютно новий підхід у роботі, розробити нову філософію. Потрібно не лише обкладати підприємців податками, а й заохочувати до розширення бізнесу.

Проблемними, на його думку, залишаються питання забезпечення системного підходу до роботи, низький рівень виконання Законів України, які вже прийнято у сфері підприємництва, здійснення перевірок, прийняття нового Податкового кодексу.

Звертаючись до нового керівника регіонального Представництва, Костянтин Ващенко зазначив: «Ми очікуємо нового серйозного імпульсу в роботі Представництва, плідної взаємодії з обласною державною адміністрацією, підприємцями щодо реалізації тих завдань, які визначені Указами Президента України, рішеннями Уряду, Законами України у сфері розвитку підприємництва». Він також наголосив на необхідності тісної співпраці центральної і місцевої влади. «Зі свого боку я запевняю, що ми відкриті до ваших пропозицій і до проблем, з тим щоб надавати реальну практичну допомогу, спільно працювати на результат».