back

Віце-прем`єр-міністр України Олександр Вілкул відвідав з робочою поїздкою Чернігівську область

22-03-2013 | 11:39

У рамках робочої поїздки до Чернігова Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул провів низку нарад з керівництвом області. Зокрема, з питань реалізації Комплексної стратегії регіону, розвитку будівельної галузі та реалізації програм «Доступного житла», розвитку автомобільного виробництва та залучення інвестицій у житлово-комунальну галузь. За результатами поїздки Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул дав низку доручень, направлених на активізацію соціально-економічного розвитку області, у тому числі це стосується персональної відповідальності керівництва регіону по реалізації проектів «Доступного житла» та впровадження сучасних технологій в ЖКГ для підвищення якості комунальних послуг.

На Чернігівському автозаводі Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів нараду щодо можливості залучення продукції заводу до реалізації державних програм.

«Урядом розроблено Програму активізації економіки, що направлена на підтримку місцевих громад, зокрема, це стосується оновлення громадського транспорту – придбання тролейбусів, трамваїв та автобусів великої пасажиромісткості. Транспорт має використовувати сучасні енергозберігаючі технології, підвищити комфорт для пасажирів, забезпечувати необхідні умови для перевезення пасажирів з особливими потребами», - сказав Олександр Вілкул.

Зокрема, Чернігівським автозаводом було випущено 5 тис 713 автобусів, у тому числі 650 шкільних автобусів. Минулого року вироблено перші 3 комфортабельні тролейбуси спільного виробництва «Еталон» – «Бєлкомунмаш» (Республіка Білорусь). Тролейбуси обладнані спеціальною платформою для заїзду інвалідів. Як доповів Віце-прем'єр-міністру України голова Правління ПРАТ «Чернігівський автозавод» Валерій Купцов, у 2013 році планується випустити ще 1200 автобусів пасажиромісткістю від 40 до 108 місць.


За повідомленням прес-служби
Віце-прем'єр-міністра України Олександра Вілкула