back

На Чернігівщині розпочалися жнива

16-07-2008 | 13:38

Сільгоспвиробники області почали збирання зернових культур — озима пшениця скошена та обмолочена більш, ніж на 600 гектарах або на 1% прогнозованих площ, як повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації. Першими вийшли у поле аграрії СТОВ «Дружба-нова» (с. Озеряни), що на Варвинщині. До них підключаються виробники більшості південних районів Чернігівщини.

Середня врожайність пшениці на скошених ділянках складає 32,6 центнерів з гектару, що майже на 7 ц/га вище прогнозованої. В області також триває збирання озимого ріпаку, якого вже намолочено 3,7 тисячі тонн або 12% до плану. Середня врожайність цієї культури 15,1 центнерів з гектару при прогнозі 12,8 ц/га. Завершується кормозаготівля — скошено сіяних та природних трав 204,4 тисячі га або 140% до запланованого.

Як зазначив заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло на засіданні щойно створеного обласного штабу зі збирання врожаю, початку жнив цього року перешкоджає висока вологість зерна, спричинена погодними умовами. Але представники штабу, куди увійшли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, на переконання О. Шанойла, мають докласти максимум зусиль аби прогнози на цьогорічний добрий врожай стали реальністю.