back

«Незламна сила у воєнний час»: у Чернігові відбулась конференція жінок-підприємниць

08-12-2023 | 17:00

Конференція жінок-підприємниць «Незламна сила у воєнний час» організована Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою у партнерстві з ГО «Спілка жінок Чернігівщини» у межах програми міжнародної співпраці  «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація малого та середнього підприємництва», що спільно фінансується Європейським Союзом та Урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією GIZ Ukraine.  

Захід об’єднав успішних та активних бізнес-леді Чернігівщини, жінок-підприємниць, що релокували власний бізнес зі сходу та півдня України, представників міжнародних програм. До конференції долучились заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, заступниця начальника ОВА Жанна Шерстюк, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко.

Учасники обмінювались досвідом, говорили про підтримку жіночого бізнесу, посилення його впливу в Україні та за кордоном та нові можливості співпраці.

Так, під час заходу підприємниці дізнались про грантові програми від представників міжнародних організацій – ПPOOH, GIZ, USAID, Раrtnеring in Business with Germany – та розповіли про те, як їм вдалося  зберегти бізнес в умовах війни, а також адаптуватися до нової реальності.

«Сьогодні Україна на порозі великих викликів. Більше шести мільйонів українців зараз знаходяться за кордоном, п’ять – є переміщеними особами. Для того, щоб економіка зростала, нам потрібен потужний людський потенціал. Саме жінки беруть на себе величезну відповідальність під час війни. Проте поряд з відповідальністю мають бути і можливості. Тож наша ціль – дати конкретні можливості зі зрозумілими умовами, які просто здобути», – зазначила Тетяна Бережна та розповіла про низку програм, які пропонує Міністерство економіки.

Серед них: грантова програма «Власна справа», ваучери на навчання від державної служби зайнятості, гранти для ветеранів/ветеранок та другого з подружжя на старт або розвиток власного бізнесу тощо.

«Серед когорти незламних яскравих українських жінок чільне місце займають підприємниці. У 2023 році кожен другий ФОП відкритий жінкою і Чернігівщина в ТОП-3 по цим показникам. Ми цим пишаємося. Обласна державна адміністрація завжди буде підтримувати жінок-підприємниць ї їх вклад у розвиток бізнесу області», – наголосила Жанна Шерстюк.

Кращі представниці жіночого бізнесу Чернігівщини отримали відзнаки від Чернігівської ОВА, обласної ради, громадських організацій та Чернігівської регіональної торгово-промислової палати.

За високий професіоналізм, активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток та підтримку жіночого підприємництва у період війни Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації нагороджено Олену Пузан – директорку ТОВ «ЖИТЛОБУДСЕРВІС».

Подяку голови Чернігівської обласної державної адміністрації оголошено Тетяні Роєвій – голові ГО  «Спілка жінок Чернігівщини».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації