back

У поле вийде на 61 комбайн більше

17-07-2008 | 17:22

З початку року сільгоспвиробники Чернігівщини придбали 61 зернозбиральний комбайн, що втричі більше, ніж за такий же період торік. Ця техніка коштувала хліборобам близько 40 мільйонів гривень.

Більшість зернозбиральних машин — закордонного виробництва, вони зібрані на таких всесвітньо відомих фірмах як «Кейс», «Нью Холанд», «Класс». Невелика частка придбаної техніки представляє російських та білоруських виробників. Сучасні зернозбиральні комбайни практично вдвічі продуктивніші традиційних машин, вони оздоблені кондиціонерами та бортовими комп’ютерами, здатними контролювати багато параметрів, в тому числі рівень вологості зерна, його втрати тощо.

Найбільше техніки придбано сільгоспвиробниками Бобровицького району — 10 комбайнів, у Менському та Носівському районах купили відповідно 9 та 5 машин. Взагалі, протягом першого півріччя аграрії Чернігівщини придбали 703 одиниці техніки — тракторів, сівалок, кормозбиральних та зернозбиральних комбайнів, вантажівок, посівних агрегатів — майже на 135 млн. грн., повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.