back

«Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги»: серед школярів області відбудуться змагання з чотирьох видів спорту

05-12-2023 | 17:29

Перше засідання організаційного комітету щодо реалізації на Чернігівщині у 2023-2024 навчальному році проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» відбулось сьогодні під головуванням заступниці начальника ОВА Жанни Шерстюк. Серед учасників: представники профільних департаментів ОДА, районних державних адміністрацій та спортивних федерацій.

«Через об’єктивні чинники – ковід та повномасштабне вторгнення росії – дитинство наших дітей, на жаль, не таке яскраве як хотілося б.  Але воно одне і його не можна відкладати. Тому ініціатива Президента по організації шкільних ліг дуже актуальна. Це те дозвілля і розрада, яка дозволить дітям знову згадати про мирне дитинство та ті можливості, які воно відкриває», – наголосила Жанна Шерстюк.

Як розповів начальник Управління освіти і науки ОВА Юрій Музика, у межах проєкту «Пліч-о-пліч Всеукраїнські шкільні ліги» відбудуться змагання з чотирьох видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування. Участь у них візьмуть учні закладів середньої загальної освіти області.

Змагання проводитимуть у п’ять етапів. Переможці кожного з них отримають можливість участі у наступному:

  1. Шкільний етап – формування збірних команд шкіл;
  2. Територіальний етап – визначення переможці змагань на рівні ТГ;
  3. Районний етап – змагання у районах області;
  4. Обласні змагання – визначення призерів та переможця змагань, який представить Чернігівщину на всеукраїнському етапі.
  5. Всеукраїнські змагання.

Перший етап спортивних змагань розпочнеться вже з 15 грудня.

Читати також: На Чернігівщині у межах президентської ініціативи «Пліч-о-пліч» до спортивних змагань у жовтні долучилися близько 5 тисяч осіб

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій 
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації