back

Триває відновлення Ягідного: оголошено тендер на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі

01-12-2023 | 13:57

Агентство відновлення оголосило тендер на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі села Ягідне. Відремонтують всі пʼять вулиць населеного пункту: Космонавтів, Дружби, Яблуневу, Лісову та Вишневу.

Їх відновлення передбачено проєктом комплексної відбудови. У ньому передбачене влаштування дорожнього покриття проїзної частини, зʼїздів та заїздів, встановлення дорожніх знаків і розмітки, влаштування тротуарів, встановлення воріт, хвірток, парканів, влаштування вуличного освітлення.

Загалом же Агенство відновлення відбудує у Ягідному в єдиному дизайн-коді житлові будинки, відреставрує будинок культури з укриттям, встановить бювет із питною водою. А на місці школи  побудують меморіал – наразі триває конкурс на кращий проєкт.

Нагадаємо, у квітні цього року Ягідне було включене до переліку постраждалих населених пунктів, які відновлять в межах експериментального проєкту.13 червня тут провели перші консультації з мешканцями, після чого Агентство відновлення та проєктна компанія «АІММ» презентували концепцію відбудови. Мета проєкту – не лише відновити все, що знищили окупанти, а й створити новий архітектурний простір.

Наразі вже укладено 121 договір на передачу прав замовника. Це 76 договорів на приватні будинки (73 буде відреставровано, а 3 – побудовано з нуля) та 47 договорів на квартири в багатоквартирних будинках.

На капітальний ремонт багатоквартирних будинків проведено 4 тендери, укладено договори з підрядниками, які вже готують та завозять будматеріали. Ще за 4 тендерами на ремонт 64 приватних будинків зараз відбувається процес кваліфікації переможців та оформлення документів для підписання договорів.

Читати також: Комплексне відновлення Ягідного: оголошено перші тендери на відбудову приватних будинків

Посилання на новий тендер: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2023-11-28-014677-a

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області