back

Нарада з питань поліпшення стану справ у будівельному комплексі області та освоєння коштів державних субвенцій і програм у 2008 році

21-07-2008 | 15:58

21 липня заступник голови облдержадміністрації Олександр Бєльський провів нараду з питань поліпшення стану справ у будівельному комплексі області та освоєння коштів державних субвенцій і програм у 2008 році.

У нараді взяли участь заступники голів райдержадміністрацій, міських голів м.Ніжина, м.Прилук, м.Чернігова, керівники підрядних будівельних організацій, представники ДАБК, „Укрбудекспертизи”, проектних організацій, головного управління земельних ресурсів, ВАТ «Чернігівобленерго», ВАТ «Облтеплокомуненерго», ДКП «Чернігівводоканал», ВАТ «Чернігівгаз», МНС, СЕС, ТЕЦ, екологічної інспекції .

Щодо поліпшення стану справ у будівельному комплексі області присусутніх поінформував заступник начальника управління регіонального розвитку облдержадміністрації Василь Булат. В своєму виступі він, зокрема, торкнувся питань нарощування обсягів молодіжного житла та житла для селян за програмою „Власний дім”. Також мова йшла про започаткування спорудження доступного і соціального житла, реконструкції кварталів застарілого житла.

З питання поліпшення стану справ у будівельному комплексі області також виступили: перший заступник начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в області Михайло Щерба, голова обласної організації Національної спілки архітекторів України Віталій Травка, начальник обласної служби «Укрінвестекспертизи» Наталія Бондар, голова ВАТ «Домобудівник» Анатолій Роговий, голова ВАТ «Чернігівбуд» Анатолій Красний, голова обкому профспілки працівників будівництва і промбудматеріалів Іван Бобок, заступник Чернігівського міського голови Олександр Сердюк. Ними були внесені конкретні пропозиції щодо спрощення процедури виділення земельних ділянок, розвитку інженерної та транспортної інфраструктури населених пунктів із залученням коштів забудовників.

Про цільове та ефективне використання державних субвенцій і бюджетних програм у 2008 році учасникам наради розповіли заступник начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Наталія Проскуріна та заступник начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації В’ячеслав Сальніков.

Довідково: області на поточний рік виділені кошти в обсязі 30155,9 тис. грн., за рахунок субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток. За ці асигнування планується виконати роботи по будівництву та реконструкції 105 об‘єктів, з них 24 перехідних з минулого року.

Неосвоєння виділених у травні-червні коштів викликане затримками з прийняттям розпорядження облдержадміністрації по визначенню замовників на об‘єкти. Затримки з його прийняттям пов‘язані з тим, що Мінрегіонбудом без узгодження з облдержадміністрацією додатково включено до переліку ряд об‘єктів, що призвело до необхідності додаткового опрацювання стосовно наявності для них проектно-кошторисної документації, комплексного висновку Укрінвестекспертизи, наявності дозволу Держархбудінспекції на виконання робіт.

Кошти в обсязі 11,566 млн. грн., що надійшли з Державного казначейства, знаходяться на котловому рахунку головного фінансового управління облдержадміністрації.