back

Семінар-нарада „Впровадження Дорожньої карти інвестора при реалізації інвестиційних проектів”

18-07-2008 | 16:27

„Потрібно створювати такі умови для інвесторів, щоб у них було бажання вкладати гроші в економіку області”, - наголосила заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус, відкриваючи семінар-нараду щодо впровадження Дорожньої карти інвестора при реалізації інвестиційних проектів, яка 18 липня відбулася в облдержадміністрації.

За словами Наталії Білоус, необхідність проведення заходу обумовлена впровадженням на території області Дорожньої карти інвестора, в якій деталізовано основні етапи реалізації проекту (вибір земельної ділянки та погодження місця розташування об’єкту; надання вихідних даних для проектування об’єктів; погодження проекту будівництва; відведення земельної ділянки під забудову; будівництво об’єкту та прийняття об’єкту в експлуатацію), що дозволить значно скоротити термін впровадження інвестиційних проектів і забезпечить єдиний підхід до узгодження дозвільних документів. В райони області було направлено Дорожню карту інвестора для опрацювання, планується, що вона буде оновлюватися щоквартально. Тож, зібравшись на семінарі-нараді, всі бажаючі мали можливість обговорити проблемні питання, що виникають при проходженні господарюючими суб’єктами дозвільних процедур, внести слушні пропозиції.

Аналізуючи ситуацію в сфері інвестицій, Наталія Василівна зазначила, що Чернігівська область має позитивні результати: інвестиції в основний капітал господарюючих суб’єктів області за І квартал поточного року становлять 452,1 млн. грн, що на 6,5 проц. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про основні етапи реалізації інвестиційних проектів, умови проведення конкурсу на кращий інвестиційний проект присутніх поінформував заступник начальника управління розвитку промисловості, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності головного управління економіки облдержадміністрації Олександр Капелюха.

Перший заступник начальника обласного головного управління земельних ресурсів в області Юрій Морозов проаналізував процедуру вибору місцерозташування об’єкту та відведення земельної ділянки під забудову. Дав роз’яснення щодо проблемних питань, які виникають в районах із землевідведенням.

Також під час семінару-наради було обговорено питання підготовки вихідних даних для проектування та будівництва об’єктів, погодження проектів будівництва та проведення комплексної державної експертизи. Йшлося й про повноваження органів санітарного, екологічного, археологічного та протипожежного контролю в ході реалізації інвестиційних проектів; порядок надання дозволу на будівництво та організації приймання об’єктів в експлуатацію. За підсумками семінару-наради прийнято рішення упродовж місяця, враховуючи зміни нормативної бази та результати обговорення, оновити Дорожню карту інвестора. На рівні міст та районів відпрацювати дозвільні процедури, що відносяться до компетенції територіальних органів виконавчої влади.

Заступник голови облдержадміністрації Наталія Білоус акцентувала увагу на необхідності активізації підготовчої роботи щодо проведення в області IV Міжнародного інвестиційного форуму, де буде презентовано відповідні можливості міст та районів Чернігівщини, а також інвестиційні проекти-переможці обласного конкурсу.

Участь у семінарі-нараді взяли: заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло, заступник начальника головного управління економіки облдержадміністрації Юрій Сухомлин, заступники голів райдержадміністрацій з економічних питань та аграрно-промислового комплексу, керівники управлінь економіки, відділів земельних ресурсів, архітектури та дозвільних центрів райдержадміністрацій, представники ЗМІ.