back

На вершині Говерли Президент взяв участь у церемонії відкриття скульптурної композиції

18-07-2008 | 17:18

Президент України Віктор Ющенко на вершині Говерли взяв участь у церемонії відкриття та освячення скульптурної композиції «Тризуб» та мармурової стели, в яку закладено капсули із землею з визначних місць усіх регіонів України.

У своєму виступі Президент відзначив, що Говерла, безумовно, є одним з національних символів України. «Ми приходимо на Говерлу, аби ще раз сказати, що ми єдиний народ, єдина нація. Люди, які приходять на Говерлу, ніколи не ділитимуть Україну на схід, захід, південь чи північ. У цьому є, на мій погляд, велика духовна місія сьогоднішнього дня», – сказав він.

Як надзвичайно позитивний момент Глава держави оцінив присутність сьогодні на Говерлі представників різних регіонів. «Сьогоднішнім днем ми говоримо, що наші серця, помисли, працюють на єдину соборну державу», – сказав В. Ющенко.

«Сьогодні ми символічно об'єднуємо усі українські землі, тут, на найвищий точці України, під древнім тризубом та синьо-жовтими знаменами. Нехай знає і бачить увесь світ – у нас одна Батьківщина, і ми єдині в любові до неї і готовності їй служити. Ми єдині у прагненні розвивати потужну і сучасну економіку, відродити свою історичну пам'ять, національну ідентичність, утвердити українську мову як єдину державну», – наголосив Президент.

Глава держави висловив переконання, що Україна займе гідне місце серед демократичних країн Європи. «Обіцяю – як Президент України я всіляко сприятиму ставленню оновленої держави, допомагатиму молодим патріотичним і демократичним силам навести в ній лад і привести її до об'єднаної Європи», – підкреслив він, висловивши упевненість, що ми зможемо побудувати «могутню і багату Україну».

На Говерлі під звуки гімну України Глава держави підняв Державний прапор України розміром 6 на 4 метри, який виготовили у Луганську з непромокаючої тканини.

Віктор Ющенко традиційно щороку здійснює сходження на Карпатські гори. Сьогоднішній похід став для нього 33-м.

За інформацією офіційного сайту Президента України