back

Аграрний селектор: пільги на пальне, дощі та перші зернові торги

21-07-2008 | 08:26

«Скільки б не повторювались жнива, а рік на рік не схожий» — з цих слів заступника голови облдержадміністрації Олександра Шанойла 18 липня розпочалась обласна селекторна нарада, присвячена збиральним роботам, що розпочались на Чернігівщині.

Нинішні жнива, на думку Олександра Михайловича, більш відповідальні, оскільки ускладнюються тим, що площі під ранніми зерновими значно збільшені. Крім того, паралельно з обмолотом ранніх зернових триває збирання ріпаків, що збільшує навантаження на техніку. Але головним стримуючим фактором, і це підтвердили в селекторних студіях районів, є волога погода.

Незважаючи на те, що ціни на пальне практично вдвічі вищі минулорічних, хлібороби на 50% вже забезпечені соляркою та бензином. Через декілька днів в області має з’явитись пальне за пільговими цінами, це ініціатива Кабміну, проте його обсяги не будуть значними.

Наприкінці липня, як повідомили на селекторній нараді, в області для визначення реальної ціни на зерно відбудуться перші біржові торги. А поки Державний матеріальний резерв та Аграрний фонд вже розпочали закупівлю зерна нинішнього врожаю за середньозваженими цінами минулорічного врожаю, повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.