back

Голова облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь в урядовій селекторній нараді

20-03-2013 | 19:09

20 березня Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул провів селекторну нараду, на якій розглянуті питання стану ремонтних робіт автомобільних доріг державної і комунальної власності; стану проходження опалювального сезону; виконання у 2013 році програм з реалізації соціальних ініціатив Президента України «Доступне житло» та реалізації проекту «Відкритий світ».

Як доповів голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, опалювальний сезон в області проходить в штатному режимі, ведеться системна робота по розрахунках за використану електроенергію та природний газ.

Для ремонту доріг Чернігівщини задіяні 3 асфальтобетонні заводи і 26 бригад, завдання щодо доріг комунальної власності з урахуванням зауважень будуть виконані у встановлені терміни.

В рамках виконання соціальних ініціатив Президента України «Доступне житло» торік було видано 89 квартир, у цьому році робота продовжується.

З метою реалізації національного проекту «Відкритий світ», направленого на створення інформаційно-комунікативної (4G) освітньої мережі національного рівня, в області відібрано 2 навчальних заклади: Ніжинський ліцей при Ніжинському державному університеті ім.Миколи Гоголя та Чернігівську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №19.

Суть проекту полягає в тому, щоб стандартизувати та уніфікувати методики навчання та створити централізовану системи навчання та оцінки знань учнів (надання 1,5 млн. школярам нетбуків з пільговим підключенням до мережі Інтернет), а також впроваджувати інформаційно-комп’ютерні технології в систему управління освітніми установами.

Як наголосив Володимир Хоменко, область зробить все необхідне для ефективної реалізації цього проекту.

Прес-служба облдержадміністрації