back

Оголошено новий тендер на відбудову приватних будинків у Ягідному

16-11-2023 | 09:27

Робота над комплексним відновленням Ягідного, де нині живе близько 350 людей, триває: оголошено тендер на відбудову ще 21 приватного будинку. 

За проєктом відбудови, будинки будуть не лише реконструйовані, а й термомодернізовані. Будівельники замінять вікна та вхідні двері, утеплять фасади, влаштують покрівлі і встановлять паркани. Загалом у планах – будівництво 9 житлових будинків та капітальний ремонт 117 в єдиному дизайн-коді села.

У жовтні Агентство відновлення провело тендери на ремонт 16 багатоквартирних будинків по вулиці Дружби та Лісовій. Поки що триває оформлення документів та узгодження договірних цін. Після підписання договорів з підрядниками розпочнуться роботи. Також наприкінці жовтня оголосили перші торги на відбудову 20 індивідуальних будинків. Наразі – процес кваліфікації переможців. Ще один тендер на ремонт 17 індивідуальних будинків оголосили на початку листопада – проходить аукціон.

Ягідне, що розташоване за 15 км від Чернігова, впродовж березня минулого року було повністю окуповане російськими військами. Майже всі будівлі в селі – зруйнували або пошкодили.

Нагадаємо, що у квітні цього року Ягідне було включене до переліку постраждалих населених пунктів, які буде відновлено в межах експериментального проєкту.

13 червня тут провели перші консультації з мешканцями, після чого Агентство відновлення та проєктна компанія «АІММ» презентували концепцію відбудови. 10 липня у селі пройшли громадські слухання: люди змогли вибрати різні варіанти нового дизайн-коду та заповнили анкети, де вказали пошкодження свого майна і бажані варіанти його вигляду після відбудови.

Трохи згодом буде оновлено транспортно-пішохідну мережу, планується реконструкція вулиць, влаштування нового покриття доріг, зовнішнього освітлення, проведення інтернету. А ще –  облаштування зупинки громадського транспорту та парковки, урбан-парку і спортивного майданчика. Крім цього, в селі облаштують бювет із питною водою. На місці школи буде меморіальний комплекс.

Очікувана вартість закупівлі, з ПДВ – 17 929 933,00 грн.

Посилання на тендер тут.

За повідомленням Служби відновлення та розвитку
інфраструктури у Чернігівській області.
На фото 
– руйнування у Ягідному