back

Зібрано третину врожаю озимої пшениці

28-07-2008 | 10:00

Сільгоспвиробники Чернігівщини вже намолотили 153 тисячі тонн озимої пшениці, зібравши врожай на 30% займаних нею площ. Всього ранні зернові та зернобобові культури, а це ячмінь, горох, озимі жито та пшениця, обмолочені на 12% площ до збирання.

Середня врожайність зернових та зернобобових складає 33,6 центнери з гектару при прогнозі 21,1 ц/га, зокрема, врожайність озимої пшениці складає 34,1 ц/га, що на 8,2 ц/га вище прогнозу.

У поле вийшли хлібороби всіх без виключення районів області. Першість тривають аграрії Носівщини, де ранні зернові обмолочені на 26% площ, а це вдвічі перевищує середньообласний показник. Майже на відстають хлібороби Козелецького, Прилуцького, Бобровицького, Варвинського та Талалаївського районів. Найбільша врожайність ранніх зернових у сільгоспвиробників Бобровицького району — 42,5 центнерів з гектару.

В області також наближається до завершення кормозаготівля та збирання озимого ріпаку: сіна та сінажу заготовлено відповідно 90% та 105% прогнозованих обсягів; ріпак обмолочений майже на 80% площ до збирання, повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.