back

Врожайність зернових цього року у півтори рази вища

28-07-2008 | 15:36

Фактична врожайність ранніх зернових та зернобобових культур, збирання яких зараз триває на Чернігівщині, перевищує прогнозні цифри більш, ніж у півтори рази — 33,6 центнерів з гектару проти 21,1 ц/га.

В деяких районах області середня врожайність зернових ще вища: у Бобровицькому, наприклад, вона вдвічі більша середньообласного прогнозу — 45,2 центнери з гектару. Високий рівень врожайності показують господарства Бахмацького, Варвинського, Носівського, Прилуцького та Срібнянського районів — 35-40 ц/га.

Стабільно високий рівень врожайності ранніх зернових культур спеціалісти аграрної галузі пояснюють тим, що, по-перше, сільгоспвиробники Чернігівщини внесли в землю під урожай цього року на третину більше добрив, ніж торік, а по-друге, сприятливими кліматичними умовами — тепла зима, відсутність посухи тощо.

На сьогоднішній день в області ранні зернові та зернобобові культури вже обмолочені на 17% площ до збирання, намолочено 262 тисячі тонн зерна або майже третину до запланованого, повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.