back

Оздоровлення дітей

31-07-2008 | 17:06

31 липня 2008 року відбулася обласна селекторна нарада з питань оздоровлення, яку проводив заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир Приходько.

Інформуючи присутніх у студіях начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Борис Атрощенко зазначив, що фінансове забезпечення оздоровчої кампанії 2008 року складає понад 28 млн. грн., що на 26 % більше, ніж у минулому році. Станом на 29.07 08 р. використано майже 21,5 млн. грн., що складає 78 % до запланованого. Кошти обласного бюджету використані на 59 %, місцевих – на 86 %, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності – на 79 %.

Станом на 29 липня 2008 року оздоровчими послугами забезпечено 56935 дітей шкільного віку, що складає майже 46 % всіх дітей шкільного віку області та понад 89 % до запланованого відсотку оздоровлення».

Загалом в області на кінець липня оздоровлено дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 79 %, дітей – інвалідів – 30 %, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей – 55 %, дітей військовослужбовців та працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов'язків – 63 %, дітей з девіантною поведінкою – 60 %, дітей, які перебувають на диспансерному обліку – 38 %, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи – 28 %, також оздоровлено талановитих і обдарованих дітей – 64 %.

Крім того на нараді також зазначалося про ситуацію, яка виникає щороку з оздоровленням дітей – інвалідів, бо вони, як правило, потребують не оздоровлення, а оздоровчого лікування у спеціалізованих санаторно-оздоровчих закладах і часто у супроводі одного з батьків тому, що не в змозі обслуговувати себе самостійно. Лише невеликий відсоток з них має медичні показання щодо оздоровлення у оздоровчих таборах.

Були відмічені райони, в яких оздоровлення дітей зазначеної категорії на досить високому рівні. Так, в Ічнянському та Талалаївському районах діти-інваліди оздоровлені стовідсотково, в Прилуцькому і Менському районах – 87 % та відповідно 83 %.

Робота щодо оздоровленню дітей триває. Підсумки будуть підбиті у вересні місяці.