back

Аграріям Чернігівщини надійшло понад 66 мільйонів гривень допомоги

05-08-2008 | 14:34

Протягом січня-липня поточного року в область надійшло 66,2 мільйони гривень за державними цільовими програмами допомоги сільським виробникам.

Фінансування здійснюється за 18 напрямами. Кошти від держави аграрії, зокрема, отримують на посів озимих та ярих культур, як доплату господарствам за приріст корів м’ясного напряму та за великовагову худобу і птицю. Гроші також надходять селянам на селекцію в рослинництві, за наявні бджолосім’ї, за поголів’я та приріст вівцематок, на здешевлення кредитів, на часткову компенсацію вартості купленої складної сільськогосподарської техніки тощо.

Допомогу за цільовими програмами з року в рік отримують сотні сільгосппідприємств та фермерських господарств області за прозорою і однаковою для всіх схемою, розробленою урядом. Зокрема, часткову компенсацію на придбання сільськогосподарської техніки цього року вже отримали 40 господарств (2,5 млн. грн.), минулого — близько сотні.

Найбільші суми дотацій держава спрямовує на такі напрями, як доплата за посів озимини (21,7 млн. грн.), за великовагову худобу та птицю (14,8 млн. грн.), підтримка через здешевлення кредитів (5,5 млн. грн.).

Всього в цьому році аграрії області мають отримати понад 160 мільйонів гривень допомоги, що майже на 50 мільйонів більше, ніж торік, повідомили у прес-службі головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.