back

Інформаційна гігієна – дієвий спосіб уникнути шахрайства в інтернеті

02-11-2023 | 17:12

На Чернігівщині фіксується багато випадків кібершахрайства, зокрема при купівлі товарів в соціальних мережах, оформленні допомоги від міжнародних організацій, працевлаштуванні через інтернет тощо. Кібератакам піддаються і державні установи.

Як цьому протидіяти розповіли співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області під час лекції для працівників ЧОДА на тему: «Кібербезпека та інформаційна гігієна у кіберпросторі».

«Захист прав особи та безпека у соціальних мережах посідає особливе місце в умовах війни. Сьогодні працівники установи мали можливість прослухати лекцію щодо основних вимог інформаційної гігієни в кіберпросторі, протидії типовим видам онлайн-шахрайства в мережі Інтернет та обговорити шляхи їх уникнення», – зазначив старший інспектор відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Владислав Тимошенко.

Крім того, працівники кіберполіції презентували проєкт "MRIYA", який розроблено Департаментом кіберполіції України та волонтерами України у ключі протидії російським окупантам у медіапросторі.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації