back

Чернігівці на Олімпійських іграх в Пекіні

05-08-2008 | 15:03

Четверо наших чернігівських спортсменів у складі національної збірної команди України є учасниками літніх Олімпійських ігор у Пекіні.

Це заслужені майстри спорту України Олена Костевич (кульова стрільба), Наталія Давидова та Ольга Коробка (важка атлетика) і майстер спорту міжнародного класу Наталія Смаль (боротьба дзюдо). Варто зазначити, що вперше наша область буде представлено на Олімпіаді цим видом боротьби.

Олена Костевич – чемпіонка літніх Олімпійських ігор в Афінах 2004 р., вихованка відділення кульової стрільби обласної ДЮСШ «Колос» та тренера Ігоря Чередінова. Олена випускниця Чернігівського державного технологічного університету. На змаганнях представляє спортивні товариства «Колос» і «Динамо». На Олімпійських іграх виступатиме у вправах ПП – 2 (пістолет пневматичний – 10 м.) і МП – 5 (пістолет малокаліберний – 25 м.)

Наталія Давидова – неодноразова призерка чемпіонатів світу і Європи з важкої атлетики, вихованка відділення важкої атлетики Чернігівської міської ДЮСШ «Атлет» та тренерів Олександра Рикова і Анатолія Старуна. Наталія в даний час є аспіранткою Чернігівського державного педагогічного університету ім..Т.Г.Шевченка. На змаганнях представляє спортивне товариство «Україна». На Олімпійських іграх виступатиме у ваговій категорії до 69 кг.

Ольга Коробка – дворазова чемпіонка Європи і призерка чемпіонатів світу з важкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор 2004 р. в Афінах (7 місце), вихованка відділення важкої атлетики обласної ДЮСШ «Колос» та тренера Миколи Мольченка. Оля в даний час є студенткою Львівського аграрного університету і підвищує свою спортивну майстерність в Чернігівській обласній школі вищої спортивної майстерності. На змаганнях представляє спортивні товариства «Колос» і «Динамо» та Бобровицький район Чернігівської області. На Олімпійських іграх виступатиме у ваговій категорії понад 75 кг.

Наталія Смаль – срібна призерка чемпіонату Європи серед молоді, вихованка відділення дзюдо і самбо Чернігівської міської ДЮСШ «Олімпієць» та тренера Анатолія Маркіна. Наталія випускниця Чернігівського державного педагогічного університету ім..Т.Г.Шевченка, нині підвищує свою спортивну майстерність в Чернігівській обласній школі вищої спортивної майстерності. На змаганнях представляє спортивне товариство «Україна». На Олімпійських іграх виступатиме у ваговій категорії до 70 кг.

За кількістю це найбільший показник участі наших спортсменів в літній Олімпіаді за всю історію Чернігівського спорту (до цього було, максимум, троє атлетів).

На заключному етапі підготовки до цих відповідальних змагань усім нашим спортсменам було створено максимально сприятливі умови (основним було фінансування) і місцева влада (як обласна так і міська м.Чернігова,) допомагала всім, чим могла. Це і виділення житла, і придбання нового інвентарю, тренажерів та обладнання, інших складових і аксесуарів та відновлювальних засобів і вітамінних препаратів, і створення належних умов, як для тренувань, так і для участі у змаганнях, і ще багато чого іншого. Тільки на придбання тренажерів і спеціального обладнання та інвентарю було витрачено 213.5 тис.грн. бюджетних коштів.

Доречно зауважити, що за підсумками минулої літньої Олімпіади (дві золоті медалі), наша Чернігівська область увійшла б (якби таке порівняння мало місце) до тридцятки найсильніших країн світу (!).


За інформацією відділу з питань фізичної культури та спорту