back

Наталія Королевська поспілкувалася з представниками ЗМІ

19-03-2013 | 18:30

Міністерство соціальної політики України спрямовує всі можливості на те, щоб кожна соціальна гривня, яка сьогодні надається Урядом, дійшла до людини. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська 19 березня під час прес-конференції для центральних та регіональних засобів масової інформації в Чернігівській облдержадміністрації.

На початку спілкування Наталія Королевська окреслила пріоритетні завдання, які стоять перед Міністерством – своєчасна виплата заробітної плати, зайнятість населення, створення нових робочих місць – та поінформувала про те, що вже зроблено для їх виконання.

Так, Урядом прийнято рішення про реалізацію закону „Про зайнятість”, яким вводиться новий інструмент стимулювання зайнятості та створення нових високотехнологічних робочих місць. Зокрема, затверджується порядок компенсації 50% єдиного соціального внеску роботодавцям, які створюють нові високооплачувані робочі місця тощо.

Щодо заборгованості із заробітної плати, то, як нагадала Наталія Королевська, на кінець минулого року заборгованість працівникам бюджетної сфери була повністю ліквідована. На сьогодні ця ситуація зберігається і в подальшому буде зроблено все можливе, щоб вона не повторилася.

Відповідаючи на запитання про враження від відвідування об’єктів соціальної сфери області, Міністр відмітила гарні напрацювання, які, на її думку, потрібно запроваджувати й в інших областях. Зокрема, об’єднані зусилля громадської організації та влади щодо реалізації продукції учбово-виробничого підприємства обласної організації УТОГ. Також вона зазначила, що робота працівників обласного Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів доводить, що спільні дії педагогів, психологів, лікарів дуже допомагають діткам на ранній стадії захворювання.

Крім того, Наталія Королевська відповіла на низку запитань, які стосувалися пенсійної реформи, підвищення виплат при народженні дитини, вдосконалення механізму надходження в Україну гуманітарної допомоги тощо.

Завершуючи діалог, Міністр соціальної політики України повідомила, що за результатами робочої поїздки до Чернігівської області, вона як куратор регіону разом з керівництвом області відпрацює ефективний план дій щодо покращення соціального захисту населення.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації