back

«ПРИДИВИСЬ» – стартувала інформаційна кампанія з протидії торгівлі людьми та популяризація правил безпеки під час міграції

20-10-2023 | 11:44

У рамках кампанії, приуроченої до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми (18 жовтня), Чернігівський громадський комітет захисту прав людини за підтримки Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОВА організував експозицію, яка діятиме упродовж місяця в одному з торговельно-розважальних центрів Чернігова.  

Експозиція «ПРИДИВИСЬ» – це простір, створений, щоб поміркувати над ризиками експлуатації, придивитись й розгледіти: до чого можуть призвести на перший погляд привабливі пропозиції роботи чи житла – що приховано за ілюзією кращого життя. У дизайн оптичної ілюзії, що є основою експозиції, «вшито» історії реальних ситуацій вербування та втягнення у торгівлю людьми.

Андрій Шемець, директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОВА акцентував увагу на необхідності консолідації зусиль органів державної та місцевої влади, неурядових організацій для підвищення рівня обізнаності про явище торгівлі людьми.

Участь у відкритті експозиції взяв і начальник відділу міграційної поліції ГУНП в області Антон Милосердов:

«Вражає масштабами й водночас є, на жаль, абсолютно реалістичною оцінка ситуації з боку Міжнародної організації з міграції: від масштабної війни постраждали 32 мільйони українців, або 85% всього населення нашої держави. Має місце вимушене переміщення мільйонів людей, і все це на тлі неминучого у воєнних умовах ослаблення економіки».

Відповідно, громадяни стали більш уразливими до різних форм експлуатації, в тому числі до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Наразі кожен другий з опитаних українців готовий прийняти хоча б одну ризиковану пропозицію працевлаштування абощо.

Довідково: Національну інформаційну кампанію «Придивись» реалізує Національна поліція України разом з IOM Ukraine, за підтримки партнерів зі США, Норвегії та Швеції.

За інформацією Департаменту сім’ї, молоді та спорту
 Чернігівської обласної військової адміністрації