back

Великої шкоди завдає і внутрішній виклик – корупція, – Руслан Стефанчук під час засідання Президії Конгресу

13-10-2023 | 15:00

Конгрес місцевих та регіональних влад при України, який ініціював Президент України, став справжнім майданчиком для прямої комунікації та доводить свою ефективність. Про це під час Розширеного засідання Президії Конгресу під головуванням Андрія Єрмака, яке було присвячене нагальним питанням Сумської та Чернігівської областей, заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

“Це платформа, яка створена для обговорення ключових проблем регіонального та місцевого рівня. Ми чуємо ці проблемні питання від першоджерел і це дуже важливо. Ми так само спільно напрацьовуємо шляхи для вирішення цих проблем. Сумщина і Чернігівщина, як і Харківщина та Херсонщина, де ми також проводили засідання Президії, постійно потерпають від атак росії. Верховна Рада, як і всі попередні рази, готова з великою увагою вислухати усі ваші пропозиції, проблеми та втілювати в реальність запропоновані рішення”, – зазначив Стефанчук.

Він також наголосив, що поряд із загрозами, пов’язаними із зовнішнім ворогом, великої шкоди завдає і внутрішній виклик – корупція.

«Я щиро сподіваюся, що наші ресурси, спрямовані на відбудову постраждалих від окупантів регіонів, будуть використані максимально ефективно й за призначенням. А всім недоброчесним чиновникам ми маємо чітко продемонструвати, що їх очікує справедливе й невідворотне покарання», – сказав Руслан Стефанчук і додав, що парламент готовий розглядати всі пропозиції щодо необхідних законодавчих рішень у цій сфері.

Офіційний сайт Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України