back

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України

24-08-2009 | 14:30

23 серпня у Чернігові перед приміщенням Новозаводської районної ради пройшли урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України.

Вшанувати державну символіку прийшли керівники області та міста, військові, представники громадськості.

Голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко взяв участь у церемонії підняття державного стягу біля будинку райради, де встановлено новий флагшток.

Воїни Чернігівського гарнізону дали військовий салют і пройшли урочистим маршем.

Також голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Наталія Романова, Чернігівський міський голова Чернігова Олександр Соколов вручили паспорти громадян України 20 шістнадцятирічним хлопцям і дівчатам з Чернігова та районів області.

24 серпня урочистості до Дня Незалежності України почалися з покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку на Валу, після чого відбувся мітинг біля пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» за участю керівництва ОДА, обласної та міської рад, представників політичних партій, громадських об'єднань.

Молитву за Україну відслужив керуючий Чернігівською єпархією Української православної церкви Київського патріархату, єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон, після чого зі святом незалежності країни присутніх привітали керівники області та міста.

Зокрема, голова облдержадміністрації Володимир Хоменко зазначив, що проголошенню незалежності нашої країни передували століття постійної боротьби за волю України. І саме біля пам’ятного знаку «Борцям за волю і незалежність України» по-особливому відчувається дух визвольних змагань рідного народу та ще раз усвідомлюється, наскільки тернистим виявився шлях до вистражданої свободи.

Керівник області наголосив: нині відновлюється і відроджується наша історична пам'ять і сьогодні ми віддаємо шану патріотам, що в усі часи боролися за свободу і незалежність Батьківщини – героям Батурина, Крут, ветеранам Великої Вітчизняної війни.

«Нині нам – громадянам незалежної України – необхідно усвідомити наші спільні прагнення: бути українцями, бути європейською нацією, жити гідно, у справедливості й мирі. Сьогодні нам знову потрібна згуртованість і єдність задля збереження наших національних надбань і завоювань демократії. Нам є що робити спільно, щоб належно відповісти на виклики часу й забезпечити гідне місце людини в українській державі», - підкреслив Володимир Хоменко.

Після мітингу керівники області та міста взяли участь в урочистому відкритті четвертого Міжнародного фестивалю національних культур «Поліське коло», у якому взяли участь творчі колективи з усіх районів і міст області, багатьох зарубіжних країн.