back

Робота центрів матері та дитини – в центрі уваги нових соціальних ініціатив Президента України

15-03-2013 | 18:11

15 березня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко відвідав обласні заклади соціального спрямування: центр матері та дитини «Батьки й дитина разом» та центр соціально-психологічної допомоги.

Основною метою функціонування обласного центру соціально-психологічної допомоги є надання комплексу соціальних послуг молоді віком від 18 до 35 років, різним категоріям сімей, які перебувають у кризовому стані. Діяльність обласного соціального центру матері та дитини "Батьки й дитина разом" спрямована на запобігання відмовам матерів від новонароджених дітей та надання їм комплексу соціальних послуг, таких як соціальний супровід та психологічна реабілітація.

Під час відвідування закладів Володимир Хоменко наголосив, що з метою реалізації нових соціальних ініціатив Президента України «Діти – майбутнє України», в області вивчається питання щодо розширення мережі центрів матері та дитини. Це дасть можливість забезпечити жінок, які мають ризики відмовитися від дитини у пологовому відділенні, тимчасовим житлом та якісним соціальним супроводом, сприятиме збереженню сімей, створенню комфортних, затишних умов для життєдіяльності та розвитку кожної дитини.

Прес-служба облдержадміністрації