back

Виконання Нових ініціатив Президента України забезпечить соціальний захист дітей на якісно новому рівні

18-03-2013 | 18:10

З метою забезпечення соціального захисту дітей та на виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича в.о. заступника голови облдержадміністрації Юрій Музика 18 березня провів нараду з працівниками відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації.

Відкриваючи нараду, Юрій Музика наголосив, що втілення в життя нових соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на покращення захисту, розвитку сім'ї та дитини, – одне із першочергових завдань регіону, адже підтримка дітей – це внесок у майбутнє країни.

Він підкреслив, що Президент України Віктор Янукович наголошує на всебічному розвитку кожної дитини, який повинен починатися з дошкільного віку. Глава держави поставив завдання – протягом наступних двох років розширити мережу дошкільних навчальних закладів у країні, щоб забезпечити охоплення дітей дошкільною освітою на рівні не менше 85%. Цей показник відповідатиме європейським стандартам і повністю задовольнить потреби сімей з дітьми.

Водночас Юрій Музика зазначив, що за останні два роки на Чернігівщині відкрито 44 дитячих садки.

«Влада й надалі докладатиме зусиль, щоб кожна дитина мала можливість проходити підготовку в дитячих навчальних закладах перед школою», - відмітив він.

Ще одне завдання, за словами в.о. заступника голови облдержадміністрації, яке ставить Президент України – це відновлення спортивних майданчиків.

Протягом 2013-2014 років з цією метою в Україні планується модернізувати 70% спортивних майданчиків та провести Національний турнір шкільних баскетбольних команд до Євро-2015.

За результатами наради Юрій Музика дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації проаналізувати завдання спрямовані на реалізацію Нових соціальних ініціатив Президента України.


Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації