back

Глава держави закликає національний бізнес допомагати коштами у відбудові зруйнованих від стихійного лиха житлових будинків

04-08-2008 | 12:15

Президент України Віктор Ющенко закликає національний бізнес допомагати коштами у відбудові житлових будинків, зруйнованих у шести постраждалих від стихійного лиха регіонах. «Я хочу звернутися до найпроцвітаючих фірм України, щоб вони допомогли звести близько 700 садиб», – сказав Глава держави сьогодні в інтерв'ю журналістам у смт Верховина на Івано-Франківщині, де він ознайомився з ходом робіт по відбудові селища. На думку Президента, йдеться про «конкретний напрямок роботи» для представників українського бізнесу, які хотіли б допомогти постраждалим. У цьому контексті В. Ющенко нагадав, що сьогодні майже 640 родин залишилися без житла, і ця цифра ближчими днями може сягнути 700.

Президент підкреслив, що за чотири наступних місяці для потерпілих повинні бути збудовані нові оселі. «Я дав людям чесне слово, що ці будинки будуть кращі, ніж ті, в яких вони жили. Цим я хотів би сказати: я розумію, яке у них велике горе. Ми всі хочемо сказати: ви не одні, з вами вся Україна», – наголосив він. В. Ющенко особливо підкреслив: ця трагедія не залишила байдужими та згуртувала громадян України. «Ми українці, ми можемо одне одному подати руку, ми можемо бути солідарними, коли трапляється таке лихо», – сказав він.

Глава держави очікує, що громадськість виступить з різноманітними ініціативами про допомогу постраждалим співвітчизникам. Президент також повідомив, що завтра має намір провести зустріч з головами ОДА всієї України, на якій планується обговорити можливі шляхи надання допомоги постраждалим регіонам – зокрема зерном, будівельними матеріалами, технікою тощо. «Ви побачите, що через 4–5 місяців ми відновимо все втрачене», – переконаний В. Ющенко.

Президент подякував 1,5 тисячі військовослужбовців, які сьогодні працюють в зоні стихійного лиха, та повідомив, що завтра їх кількість зросте ще на 500 осіб. Він також висловив особливу вдячність «мужнім та героїчним» співробітникам МНС, 7,5 тисячі яких нині працює у постраждалих регіонах. «Все суспільство повинно дякувати цим людям, які вчасно прийшли на допомогу», – наголосив В. Ющенко.

За інформацією офіційного сайту Президента України