back

Мобільна медична бригада відвідала Коропську та Козелецьку громади

29-09-2023 | 16:25

Мобільна медична бригада продовжує курсувати громадами області.

Так, 26 вересня лікарі з Чернігова побували у Коропській ТГ. Фахівці місцевого відділення Новгород-Сіверського міськрайонного відділу Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України провели попередню роботу, з’ясувавши потреби громадян у тих чи інших вузькопрофільних спеціалістах, та розмістили відповідні оголошення у громадських місцях та ЗМІ.

Тож за день роботи у Коропській центральній лікарні бригада лікарів обстежила та проконсультувала понад 230 пацієнтів з Коропа та навколишніх сіл. Зокрема, на прийомі у нефролога побували 14 людей, онкохірурга – 20, ортопед-травматолог обстежив 43 людини, офтальмолог – 36, серед яких 3 дитини. Ультразвукову діагностику пройшли 43 місцевих жителі, дерматовенеролог проконсультував 15 пацієнтів, отоларинголог – 30 (в тому числі 2 дітей), ендокринолог – 31 пацієнта.

Крім того, профілактичні щеплення отримали 15 людей, серед яких 11 – діти. ЕКГ зроблено 17 людям. Про свій артеріальний тиск дізналися 82 людини, на гепатити обстежено 18 громадян, на цукор у крові – 15. На вміст нітратів обстежено 25 зразків води, у 10 з яких виявлено відхилення. Людям надані консультації  щодо правильного використання води, особливо для дітей.

Спеціаліст із промоції здорового способу життя Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ провела лекцію серед старшокласників місцевої школи щодо шкідливості куріння, особливо електронних сигарет.

Під час візиту лікарі ознайомилися з роботою місцевої лікарні, центру ПМСД та дитячої амбулаторії.

Серед населення також поширено друковані матеріали щодо необхідності профілактичних щеплень та методів уникнення соціально значущих захворювань.

Дещо раніше лікарі (кардіолог, ендокринолог, невропатолог, нарколог) відвідали Козелецьку ТГ. На місці обстежили  115 пацієнтів.  Також на території громади працювали психологи,  які провели групову роботу серед  дітей  Козелецького ліцею №3  (всього охоплено 170 дітей).

Козелецьке відділення Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ організувало роботу із дослідження питної колодязної води, яку кожний  громадянин  міг  принести з собою. Всього  дослідили 46 проб, у 15 з яких виявлено перевищення щодо вмісту нітратів.

Фахівці Чернігівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ поширювали серед населення друковані матеріали з інформацією про соціально значущі захворювання, важливість профілактичних щеплень, а також рекомендації щодо дотримання здорового способу життя.

За інформацією Чернігівського обласного центру
 контролю та профілактики хвороб МОЗ України