back

Чернігівські спортсмени вибороли низку нагород на всеукраїнських змаганнях

20-09-2023 | 15:37

На нещодавніх спортивних змаганнях всеукраїнського рівня представники Чернігівщини продемонстрували хороші результати.

Так, Данило Коротаєв став чемпіоном України з тайбоксу серед юніорів (15-16 років), вагова категорія 50 кг. Данило Потапенко у цій же віковій групі, але ваговій категорії 65 кг, виборов бронзову нагороду. Чемпіонат України з комбат самозахист ІСО (повний контакт) серед дорослих та юніорів, розділ тайбокс (муей-тай) проходив у Броварах.

Дві медалі – золоту та бронзову – додому привезли чернігівські дзюдоїстки зі змагань у столиці. Там 15 вересня відбувся чемпіонат України серед спортсменів до 23 років з дзюдо, який став відбірковим на континентальну першість серед молоді (відбудеться 3-5 листопада у Франції).

Вихованка Чернігівської обласної школи вищої спортивної майстерності Анна Казакова перемогла у ваговій категорії до 78 кг та зайняла почесне перше місце. Софія Спицина, вихованка чернігівської Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2, здобула «бронзу» у своїй ваговій категорії до 52 кг та виконала норматив майстра спорту України.

Участь у чемпіонаті України взяли 287 учасників, які представляли 21 регіон.

З «бронзою» і вихованка чернігівської ДЮСШ «Фортуна» Вікторія Стеченко. Нагороду вона виборола в Одесі на чемпіонаті України з тхеквондо ВТФ (молодь) у своїй ваговій категорії до 62 кг.
Другим серед 22 учасників з бігу на 1500 м та третім серед 48 учасників з бігу на 800 м став Артем Чернушенко у командному чемпіонаті України з легкої атлетики серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та спеціалізованих спортивних шкіл олімпійського резерву. Юнаки та дівчата 2008 року народження й молодші змагалися в Івано-Франківську. Артем Чернушенко – вихованець чернігівської Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2.
 
Четверте загальнокомандне місце – такий результат команди з Чернігівщини на відкритому чемпіонаті України з олімпійських вправ імені заслуженого тренера України Анатолія Кукси зі стрільби кульової, що відбувся у Вінниці. Спортсмени Чернігівської області завоювали 8 медалей, з них: 3 – золоті, 2 – срібні та 3 – бронзові. У змаганнях взяли участь 260 спортсменів з 14 областей України.
За повідомленнями Департаменту сім’ї, молоді та спорту
Чернігівської обласної військової адміністрації